Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/vooraltijdopreis.nl/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Slapen in een boomhut met glijbaan | Voor altijd op reis
Nederland Niva-avonturen

Zomervakantie in een boomhut

By
on
28 augustus 2019

Slapen in een boomhut – welk kind wil dat nou niet? Het kind in mij in ieder geval wel. Ik wist haast wel zeker dat mijn zesjarige zoon hier ook heel blij van zou worden. Het was april en ik zocht naar een leuke plek om samen met Jens een deel van de zomervakantie door te brengen. Op een dag viel mijn oog op een picture perfect huisje.

 

Slapen in een boomhut met glijbaan

Op Follow my footprints stuitte ik op een blog over boomhutten op een vakantiepark in Noord-Brabant. Ik volg deze website al langer en ken de smaak van de schrijfster een beetje. Zij was laaiend enthousiast over deze boomhut en ik was dan ook al snel om. Hij zag er geweldig uit: een houten huis op palen met veranda en een grote knalrode glijbaan. Oké, niet letterlijk ín, maar wel vlak ónder het dikke gebladerte van een boom die twee keer zo groot en breed is als de hut. Dit moest het worden: een boomhut voor mijn week met Jens samen in de zomervakantie. Ik had een vroegboekkorting te pakken en de voorpret kon beginnen.

 

Met de Niva op binnenlands avontuur

De dag van vertrek is een van die snikhete dagen van de afgelopen zomer. Ik ga voor het eerst bij bijna 40 graden een wat langere rit maken met de Niva. En aangezien ‘ie geen airco heeft knijp ik ‘m een beetje… maar hij stelt niet teleur. Beide raampjes op een kiertje en het tocht lekker door. Na een goed uur komen we aan op onze bestemming. Een jongen van de receptie helpt ons goed en vriendelijk, waarna we opgetogen op zoek gaan naar onze boomhut. Jens ontfermt zich over de grote plattegrond en vertelt me precies hoe ik moet rijden. Ik parkeer de Niva pal onder de boom en naast de hut. Hij staat er fier bij, wat een gaaf ding. Jens helpt nog even enthousiast met wat bagage maar vindt de supersnelle glijbaan al snel een stuk interessanter. We gaan vandaag voor het eerst slapen in een boomhut!

boomhut met niva1

De vele gezichten van het Dierenbos

Het vakantiepark heeft een boel verschillende accommodatievormen: een hoop chalets, villa’s, bungalows, studio’s en safaritenten. En dus boomhutten, maar daar zijn er slechts twee van. Ze liggen allebei vlak bij de natuurlijke zwemvijver, die voor de helft omzoomd wordt door vijftien safaritenten, óp het zandstrand. Onze boomhut ligt net iets achter deze rij tenten waardoor we een soort privé-veldje voor de deur hebben. De andere hut is zo’n 50 meter bij ons vandaan en ligt tussen de tenten in, dichter aan het strand. En waar ik heel blij mee ben: we hebben ons eigen sanitair. Vlak naast onze boomhut staat een gebouwtje met twee deuren – voor beide hutten één. En alleen de hutbewoners hebben de sleutel van hun eigen deel. Het is een saaie grijze blokkendoos maar ik heb zelden een betere douche en zo veel ruimte gehad. Helemaal voor Jens en mij alleen.

boomhut en sanitair

Onze grijze privé blokkendoos (de linkerdeur) met heerlijke douche en veel ruimte

uitzicht op andere boomhut

Vanaf ons terras kijken we uit op boomhut nummer 2…

boomhut uitzicht op meer

… en de zwemvijver met de safaritenten

 

Het is (ook) de binnenkant die telt

Van buiten is de boomhut een cool ding, maar ook van binnen maakt hij mijn verwachtingen helemaal waar. In de twee stapelbedden slapen we de hele week heerlijk dankzij de goede matrassen. Met het kleine keukenblokje – twee elektrische kookplaatjes en een gootsteen – kan ik prima uit de voeten. Ik heb deze week toch geen plannen om uitgebreid te kokkerellen. De planken van de houten hang-/legkast worden gebruikt om de borden, bestek, glazen en al het andere keukengerei op te bergen. Dankzij het heerlijke weer, vooral aan het begin van de week, eten we bijna altijd buiten op het terras aan de grote tafel. ’s Ochtends hebben we de zon in ons gezicht en later in de avond verdwijnt ie achter onze boom. Wat een heerlijk simpel leventje. Dit is mijn ideale tiny house. Jens vindt het gelukkig ook supergezellig.

boomhut interieur voor

boomhut interieur achter

Een beetje gekke afbeeldingen, maar het geeft een indruk van de binnenkant

 

Genoeg te doen hier

Op dit vakantiepark hoef je je geen moment te vervelen, ook als het niet zo zonnig is als deze week. In het centrale gedeelte zit een theaterzaal waar het animatieteam van alles organiseert. Ook buiten gebeurt er van alles, dat zien en horen we regelmatig. Het is niet helemaal ons ding maar het kan dus wel. Bowlen kan hier ook en dat vindt Jens dan wel weer helemaal het einde. Ook het binnenzwembad kan niet kapot bij hem. Al oogt het klein, ik moet toegeven dat ik er ook erg van genoten heb. De glijbaan is een van de leukere in zijn soort. In het eerste weekend komen Jens z’n oma en twee tantes met hun dreumes op bezoek. Super gezellig! We hebben lol met elkaar op de leuke minigolfbaan. De verschillende speeltuinen en het dierenpark zijn tof. Het enige wat tegenvalt is contact maken met andere kinderen. Dat gaat toch gemakkelijker op het campinggedeelte, denk ik.

safaritenten aan het meer met boomhut

Aan de overkant van de zwemvijver – boomhut nummer 2 is nog net te zien aan de linkerkant

 

Zes attractieparken krijg je er gratis bij

Ook een leuke extra is de AttractiePas die alle gasten van Dierenbos krijgen. Daarmee kan je gratis in zes attractieparken – wij gaan met z’n tweeën op een lekker hete dag naar Speelland Beekse Bergen. We staan in een kleine file om erin te komen, maar de file voor het Safaripark is groter. Het Speelland is een heerlijk park: een combi van attracties, gericht op kinderen tot een jaar of twaalf, en een groot meer met dito strand.

Al met al hebben wij op Vakantiepark Dierenbos een heerlijke week vakantie gehad. Slapen in een boomhut is goed bevallen. Wie weet gaan we ooit nog eens zo’n safaritent aan het meer uitproberen, want die zagen er ook fantastisch uit. Maar de boomhut was top!

jens en ik restaurant dierenbos

Jens en ik in het restaurant van vakantiepark Dierenbos

TAGS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anke Feenstra
Amsterdam, Nederland

Ik ben Anke, ik ben voor altijd op reis - met mijn Lada Niva als avontuurlijke compagnon. De titel slaat op mijn passie voor reizen maar ook op de reis die het leven zelf is. Daar schrijf ik over, of het nou vakanties, dichtbije en verre reizen of gebeurtenissen uit het dagelijks leven zijn. Vaak in gezelschap van mijn zoon Jens en de Niva! Ik hoop dat je met veel plezier meeleest.

Nog niet af

Deze site is nog under construction. De camperblogs moeten nog aangevuld worden tot #15 en er staat een aantal nieuwe blogs in de steigers. Bedankt voor je begrip 😉

Zoeken
    %d bloggers liken dit: