Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/vooraltijdopreis.nl/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Over mij | Voor altijd op reis

Over mij

Hoi! Leuk dat je iets over mij wil lezen. Daar gaan we dan:

Mijn naam is Anke Feenstra en ik schrijf alle verhalen op Voor altijd op reis.

Reizen doe ik graag en zal ik altijd blijven doen. Of het nu op een uurtje rijden van huis is, of aan de andere kant van de wereld: altijd ben ik weer benieuwd hoe het er uitziet, voelt en ruikt op een plek waar ik nog nooit geweest ben. En altijd schrijf ik dan graag over wat me opvalt, wat ik er meegemaakt heb en al het andere wat ik niet wil vergeten.

Het vuurtje werd al vroeg aangewakkerd toen ik in de jaren ’80 en ’90 met mijn ouders en jongere zus verre reizen maakte door Canada, Indonesië, Turkije, Syrië en Jordanië. De overige zomervakanties brachten we kamperend in Frankrijk door – ook heerlijk.

 

Lange reizen

Met mijn mastertitel in de Bewegingswetenschappen op zak ging ik in het jaar 2000 voor het eerst lang én alleen op reis. Ik backpackte een half jaar door het oosten en midden van Australië en een maand door Nieuw Zeeland. Dat beviel erg goed. In 2002 ben ik een half jaar terug gegaan voor het westen van Australië. Het hoogtepunt van die reis was zonder twijfel het cattle station waar ik twee maanden werkte. Zowel in 2004/2005 als in 2008 trok ik negen maanden door Nieuw-Zeeland. In 2007 en 2013 ging ik er nog eens een maand op vakantie. Een deel van mijn hart heb ik in dit prachtige land achtergelaten. De meeste reizen combineerde ik met de Stille Oceaan en Zuidoost-Azië.

 

Camperreis van 3 maanden in 2017

Anke Jens Kroatie 2016

Met Jens en Léon in Kroatië, zomer 2016

Twee jaar lang, in 2015 en 2016, heb ik mijn passie voor reizen uitgeleefd in mijn werk als zelfstandig reisadviseur. Twee leerzame jaren, waarin ik erachter kwam dat ik toch beter geschikt ben om zelf te reizen dan vakanties voor anderen te boeken. Ik wilde weer eens lang op reis. Gelukkig kon mijn toenmalige partner Léon zich daar helemaal in vinden. Zo ontstond ons plan: langere tijd eropuit met z’n drieën, nu onze zoon Jens nog net niet naar school ging. Die ontpopte zich op eerdere vakanties al als een geboren reiziger, dus we hadden er vertrouwen in dat hij dit zou kunnen. Met onze gehuurde camper hebben we in ruim drie maanden vooral veel landen in Oost-Europa verkend. Het was een geweldige ervaring voor ons allemaal.

 

Ik werk als webredacteur

Ook schrijven is al van kinds af aan iets wat ik graag doe. In 2016 begon ik met de opleiding reisjournalistiek van de School voor Reisjournalistiek. In augustus 2018 ben ik afgestudeerd met een 8. Het is een inspirerende cursus waar ik veel van geleerd heb en veel plezier aan beleefde.

Na de camperreis heb ik geïnvesteerd in een nieuwe ‘carrière’ als tekstschrijver. Van november 2017 tot februari 2018 was ik stagiaire webredactie bij Opa ’n oma. Dit is het grootste Nederlandstalige online magazine voor grootouders. Op deze stage volgde een tijdelijke baan (invulling van een zwangerschapsverlof) als communicatiemedewerker voor Team Sportservice Noord-Holland (Videt Uithoorn). Ook hier kwam het online schrijven ruimschoots aan bod. Van oktober 2018 tot en met maart 2019 deed ik opnieuw een stage als webredacteur, nu bij Via Ella: een nieuw reisplatform dat in november 2018 gelanceerd werd. Dit werk kwam al heel dicht in de buurt van mijn ideale baan. In mijn portfolio staan alle artikelen die ik schreef voor deze twee stages.

Op deze website hoop ik plezier over te brengen op jou als lezer; mijn plezier in reizen en schrijven over reizen.

Dank je wel voor je bezoek, en veel leesplezier!

Anke