Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/vooraltijdopreis.nl/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Camperblog #03: Via Carcassonne naar Marseillan | Voor altijd op reis
Carcassonne
Camperreis 2017 Frankrijk

#03 | Via Carcassonne naar de Middellandse Zee

By
on
13 mei 2017

De laatste blog eindigde met een lekke band. Dinsdag 9 mei kunnen we terecht bij garage Courtin in Montbron, waar men constateert dat niet de band, maar de velg gaatjes heeft. Apart! Maar we zien het met eigen ogen, het is echt zo. Monsieur Courtin belt wat rond en heeft de volgende dag een nieuwe velg voor ons. Nog minstens een nachtje slapen op de camping dus. Daarna willen we naar het zuiden, in ieder geval langs de vestingstad Carcassonne.

Route: Eymouthiers – Rocamadour – Carcassonne – Marseillan-Plage (Frankrijk)

 

Spelen en loopfietsen met Olivier

Dat is op zich geen slechte plek om een tijdje te verblijven uiteraard. We proberen als eerste van het seizoen het peuterbad uit, dat een groot succes zou zijn ware het niet dat er een venijnige koude wind staat. De zon schijnt eindelijk wel uitbundig, dus daarmee zijn we al heel blij. Ondertussen hebben we buren gekregen. Het zijn Nederlanders met een zoontje dat een jaar jonger is dan Jens, maar dan ook precies een jaar jonger. Olivier en Jens spelen erg leuk met elkaar. Samen brengen ze heel wat tijd op de loopfietsen en de trampoline door en dat vinden alle ouders natuurlijk ook maar wat leuk. We wisselen onze plannen uit en zijn blij met elkaar als buren.
Les Gorges trampoline

Les Gorges zwembad

Een zwembad met potentie, maar nu nog te koud

 

Een lekker stukje fietsen…?

Onze fietstocht naar Montbron zal ik niet snel vergeten. Op maandag hebben we brood nodig en omdat het een feestdag is – 8 mei is de Franse Bevrijdingsdag – zijn alle winkels dicht, op één bakkertje in Montbron na. We vermijden de doorgaande weg en maken een afwisselende rit door bossen en een groen en glooiend landschap. Iets te glooiend voor een zware fiets met weliswaar zeven versnellingen maar ook een kind van 18 kilo achterop. Bergop is het een test voor mijn beenspieren terwijl Léon me helpt door te duwen. Bergaf stel ik mijn handspieren op de proef omdat ik onophoudelijk in de remmen moet knijpen. Maar we ontdekken wel een erg mooi bruggetje over de Tardoire en ik heb gelijk voor een week aan sport gedaan. Jens vindt het leuk zolang ik het leuk vind en gaat een beetje jammeren als ik mopper op de rotsige MTB tracks waar we overheen moeten.
Fietsen naar Montbron

We zijn weer mobiel

Woensdag 10 mei is het dan zover: de jongens van Garage Courtin zetten onze nieuwe velg erop en we kunnen weer op pad. Maar zo snel gaat dat allemaal niet. We komen iets eerder dan het afgesproken tijdstip van twee uur en krijgen te horen dat we pas om drie uur geholpen kunnen worden. Wat te doen? Op een kwartier rijden ligt het pronkstuk van de streek, het chateau van La Rochefoucauld. Dat stukje rijden lukt wel met een opgepompte band. Wat een mooie bonus is dat, een geweldig indrukwekkend kasteel. Groot en hoog, helemaal intact en het heeft plompe ronde torens op de hoeken met mooie puntdaken. Zoals het hoort met kastelen staat het op een heuvel, dus heb je een ver uitzicht over de vallei. Jens vindt het ook best mooi maar hij wordt vooral blij als hij stenen in water kan gooien. Hij vindt bij het kasteel een joekel van een steen die hij bij de parkeerplaats van de camper in de rivier gooit. Wat een mooie plons!

Garage Courtin Montbron

Een monteur kijkt naar ons wiel

Chateau Rochefoucauld
Ons besluit om direct na de montage van de nieuwe velg door te rijden naar Rocamadour is nog steeds haalbaar, dus rijden maar! We hebben veel regen onderweg maar de rit verloopt goed. Voor een nacht zetten we de camper neer op camping Padimadour, even buiten het dorp. De volgende dag willen we met het treintje – leuk voor Jens – naar Rocamadour rijden. Helaas, de regen komt weer met bakken uit de lucht dus dat feestje gaat niet door. Gelukkig kunnen we ook vanuit de camper goed naar de bijzondere bedevaartsplaats kijken, die wel tegen de rotswand aan geplakt lijkt te zijn.

 

Middeleeuwse vestingstad Carcassonne

We rijden door naar Carcassonne. Wanneer we aankomen op camping La Cité, iets na drie uur in de middag, is het heerlijk warm weer. Vanaf de camping is het een kort stukje fietsen tot aan de voet van de citadel, dus we pakken gelijk de fietsen en gaan ernaartoe. Carcassonne is een stad die bestaat uit twee delen: de bovenstad (de vestingstad) en de benedenstad. De rotsige uitloper van de bergen waar de vestingstad op ligt werd al bewoond in de 6e eeuw voor onze jaartelling. In de 13e eeuw werd hij voltooid tot een onneembare vesting met twee dikke muren. Vandaag de dag is hij nog in zeer goede staat. Al van ver zie je de citadel liggen. Het is een prachtig gezicht met al die torens, 52 stuks om precies te zijn. De toegang is gratis, behalve voor het kasteel dat binnen de muren ligt. We lopen de vesting binnen via de Porte d’Aude. Daar zijn we direct getuige van een schoolklas die verkleed en wel op overtuigende wijze, onder leiding van een bevlogen leraar, een middeleeuwse aanval in scène zet: “Attaquéeee!”

Carcassonne binnen

Carcassonne is een dorpje in het klein

Lopend langs de stoere torens met puntdaken en de dikke muren met kantelen en schietgaten kijken we prachtig uit over de benedenstad. Het is goed voor te stellen hoe onneembaar deze vesting was in de middeleeuwen. Jens vindt het leuk om door de schietgaten te kijken en trappetjes op en af te lopen. Hij heeft genoeg energie maar wil ook regelmatig getild worden. Die korte beentjes leggen heel wat meters af. Binnen de stadsmuren is het een wirwar van straatjes en pleintjes, met veel groen en talrijke stijlvolle winkeltjes, restaurantjes, cafeetjes en zelfs hotels. We nemen een kijkje in de basiliek die verrassend mooie gebrandschilderde ramen heeft. Carcassonne is een van de plekken die ik al lange tijd graag wil zien en ik vind het inderdaad prachtig. Geweldig dat we er op de fiets naartoe kunnen vanaf de camping, makkelijker kan niet.

Carcassonne vestingmuur
Na het eten gaat Jens nog even spelen in de speeltuin, die binnen het zicht van onze camper ligt. We zien hem samen spelen met twee meisjes. Dat gaat heel leuk en na een tijdje gaan wij eens poolshoogte nemen. De ouders zitten er ook en we maken een gezellig praatje. Het gezin blijkt Zuid-Afrikaans te zijn en in drie weken van de west- naar de zuidkust te fietsen. Dat is nog eens een sportieve vakantie.

 

En dan… de Middellandse Zee

De volgende dag rijden we op ons gemak naar de zuidkust. Even lekker wat dagen aan zee doorbrengen en spelen op het strand. Een kleine gemoedelijke camping zonder veel gedoe – daar houden we van – is hier niet zo gemakkelijk te vinden maar we zijn er aardig in geslaagd met camping La Plage bij Marseillan-Plage. Drie keer vallen lig je op het strand; Jens heeft zich daar al aardig uitgeleefd en Leon is in zee gedoken. Nu ik nog. Cap d’Agde met al zijn vertier ligt om de hoek en het weer is voorlopig uitstekend dus wij gaan ons hier de komende dagen prima vermaken. We zijn nu bijna twee weken onderweg en zitten al aardig in het ritme van een lange reis. Alles op ons gemak, niks moet en alles mag.
Jens Marseillan Plage

TAGS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anke Feenstra
Amsterdam, Nederland

Ik ben Anke, ik ben voor altijd op reis - met mijn Lada Niva als avontuurlijke compagnon. De titel slaat op mijn passie voor reizen maar ook op de reis die het leven zelf is. Daar schrijf ik over, of het nou vakanties, dichtbije en verre reizen of gebeurtenissen uit het dagelijks leven zijn. Vaak in gezelschap van mijn zoon Jens en de Niva! Ik hoop dat je met veel plezier meeleest.

Nog niet af

Deze site is nog under construction. De camperblogs moeten nog aangevuld worden tot #15 en er staat een aantal nieuwe blogs in de steigers. Bedankt voor je begrip 😉

Zoeken
    %d bloggers liken dit: