Warning: Creating default object from empty value in /home/customer/www/vooraltijdopreis.nl/public_html/wp-content/themes/journey/framework/options/core/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Camperblog #01: De reis door Europa is begonnen | Voor altijd op reis
Uitrusten in de zon u
Camperreis 2017 Frankrijk

#01 | De reis is begonnen!

By
on
4 mei 2017

Hier is dan de eerste camperblog ‘on the road’! Vandaag zijn we aangekomen op de stadscamping van Chartres, “Aux Bords de l’Eure”. Van de stad is hier niks te merken. Het is één en al groen, rust en kwinkelerende vogeltjes. Toch is het maar drie kilometer lopen naar het centrum. Dat gegeven, gecombineerd met de voorspelling dat het morgen 24 graden wordt, heeft ons doen besluiten om hier morgen een dagje te blijven en de stad te verkennen.

Route: Amsterdam – Rijsbergen (NL) – Chartres (Frankrijk)

 

Uitzwaaien

Maar eerst terug naar het begin. Naar Voorschoten, waar het écht begon. Daar gingen we nog even op de koffie bij mijn moeder en liet ik mijn auto achter in de betrouwbare handen van zus Nienke. We kregen allemaal leuke en lekkere cadeautjes, erg lief. Vijf man sterk – mama, Nienke, Anita, en buren Kees en Ireen – was ons uitzwaaicomité, wat ontzettend leuk was.

Camper en Jens klaar voor vertrek

Jens is er helemaal klaar voor

Bizzy bij De Buiten Bij

Eerder deze week hebben we overnacht op een leuke camping van de bijzonder hartelijke Brabantse Joke, die ik al snel Joviale Joke doopte. Tussen Zundert en Breda, in de gemeente Rijsbergen, ligt de kleine camping De Buiten Bij. Het draait daar eigenlijk om de geweldige speeltuinen – buiten, maar ook binnen. En daar mag je als campinggast gratis gebruik van maken. Onder de naam Bizzy staat het aangegeven langs de weg. Jens gleed er binnen heerlijk van alle glijbanen (behalve die met de vrije val) tot zijn wangen vuurrood waren. Maar er was nog zoveel meer te doen dat hij eigenlijk nooit klaar was met spelen. Wij stippelden ondertussen onze route verder uit en mikten op de plaats Chartres als volgende stop.

Bizzy binnen

Binnen bij Bizzy, een fijne speeltuin

Camperen doe je niet alleen in Chartres

Hier in Chartres staan we tegenover Gerard en Lies, een stel met een camper dat de leiding heeft over de ANWB kampeerreis ‘Spanje en Portugal’. De reis begint a.s. zondag vanaf deze camping maar zij staan er alvast om de vroege vogels welkom te heten. “Dat vinden we leuk, om druppelsgewijs met de mensen kennis te maken”, vertelde Gerard me. Geef ze eens ongelijk. Tijdens het afwassen praatte ik met een van de deelnemers en met Lies, die erg enthousiast is over Albanië met de camper. Dat is leuk om te horen. We wanen ons in een aflevering van het tv-programma ‘We zijn er bijna’… Je verwacht haast dat Martine van Os elk moment opduikt. Het is leuk om wat aanspraak van andere camperaars te hebben.

Fruit eten in de camper

Hoe bevalt de camper tot nu toe?

Het bevalt ons nu al uitstekend om met de camper op pad te zijn. Het is een gebruiksvriendelijk ding en we slapen er ook prima in. En wat is het toch fijn om alles bij de hand te hebben. Waar we ook zijn, we kunnen altijd even snel eten en drinken en naar het toilet. Het is luxe, maar komt goed van pas met Jens erbij. Hij is tot nu toe in een prima humeur en vindt het leuk om op een nieuwe plek alles te gaan ontdekken op zijn loopfiets. En hij is een ijsbreker van jewelste: binnen de kortste tijd hebben we aanspraak door zijn ontwapenende uitspraken. Echt genieten dus!

Uitrusten in de zon

Levensgenieter in de dop

TAGS

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anke Feenstra
Amsterdam, Nederland

Ik ben Anke, ik ben voor altijd op reis - met mijn Lada Niva als avontuurlijke compagnon. De titel slaat op mijn passie voor reizen maar ook op de reis die het leven zelf is. Daar schrijf ik over, of het nou vakanties, dichtbije en verre reizen of gebeurtenissen uit het dagelijks leven zijn. Vaak in gezelschap van mijn zoon Jens en de Niva! Ik hoop dat je met veel plezier meeleest.

Nog niet af

Deze site is nog under construction. De camperblogs moeten nog aangevuld worden tot #15 en er staat een aantal nieuwe blogs in de steigers. Bedankt voor je begrip 😉

Zoeken
    %d bloggers liken dit: